Kerknieuws
Gereformeerde Gezindte
Openingspagina
Boekbespreking
Foto's
Persoonlijk
Kerkbodes
Spreuk van de week
Overig
Ware gebeurtenissen
Kerkelijk leven
Jongerenrubriek
Muzikale pagina + agenda
Columns
Links
Uw aandacht voor:
Uw aandacht voor:
Goede doelen en stichtingen binnen de gereformeerde gezindte:

Maandelijks zult u op deze pagina een goed doel of stichting vinden die met name vanuit de gereformeerde gezindte opgezet zijn of worden. Het geldt stichtingen die werken in binnen- en buitenland. 
Wilt u uw stichting ook voor het voetlicht halen? Meldt het via mariusvdvalk@live.nl en ik neem contact met u op. Voor €50,00 kan uw stichting een maand lang op deze plaats staan en via het wekelijks Kerknieuws verwijs ik voor nadere informatie over uw stichting naar de site. Hartelijk aanbevolen!

Noodkreet uit Efrîn!
De Koerdische kerken in Efrîn (Noord Syrië) hebben afgelopen zondag 20 januari 2018 een noodoproep doen uitgaan naar Christenen wereldwijd, alsmede naar regeringen en de gehele internationale gemeenschap om hen en de bevolking van Efrîn niet alleen te laten.
Deze oproep die afgelopen maandag nogmaals herhaald werd, wil de zeer benarde situatie van Efrîn onder de aandacht brengen.
“Alstublieft, laat ons niet alleen en sta ons terzijde nu wij in groot gevaar verkeren van Turkije en zijn jihadistische alliantie”, vragen zij.
Tijdens de dienst van afgelopen zondag onder de bombardementen steeg het gebed van de gemeente in Efrîn op waarin in Jezus’ Naam gesmeekt werd om bewaring en verlossing en een vurige muur rondom degenen die geroepen worden het gebied te verdedigen (namelijk de koerdische milities YPG en YPJ).

Reeds geruime tijd ontwikkelde zich een reële militaire dreiging van de kant van Turkije tegen dit overwegend Koerdische gebied in het noordwesten van Syrië, dat onder bescherming staat van de Koerdische volksverdedigingseenheden (YPG en YPJ). Voortdurend vonden beschietingen plaats vanaf Turks grondgebied.
Afgelopen zaterdag is Turkije echter begonnen met luchtbombardementen op de stad Efrîn en de dorpen in het gebied, waarna vanaf zondag ook Turkse grondtroepen gesteund door een rebellenleger (FSA) het offensief zwaar hebben ingezet met als doel het gebied te overmeesteren.
De toestand is zeer ernstig en er wordt zwaar gevochten.
De Koerdische enclave is nagenoeg geheel ingesloten en biedt onderdak aan meer dan 200.000 ontheemden uit alle regio’s van Syrië.
Reeds nu zijn er veel burgerslachtoffers te betreuren.

Ook de Yezidi-gemeenschap in Efrîn heeft een soortgelijke noodoproep gedaan.